Tafelmes Jive
€21,00 Incl. btw
€17,36 Excl. btw
Beschikbaar
Aardappellepel Jive
€23,00 Incl. btw
€19,01 Excl. btw
Beschikbaar
Soeplepel Jive
€50,00 Incl. btw
€41,32 Excl. btw
Beschikbaar
Dessertvork Jive
€10,00 Incl. btw
€8,26 Excl. btw
Beschikbaar
Fruitmesje Jive set/3
€42,00 Incl. btw
€34,71 Excl. btw
Beschikbaar
Taartvork Jive
€7,00 Incl. btw
€5,79 Excl. btw
Beschikbaar
Tafellepel Jive
€12,00 Incl. btw
€9,92 Excl. btw
Beschikbaar
Dessertlepel Jive
€10,00 Incl. btw
€8,26 Excl. btw
Beschikbaar
Sauslepel Jive
€23,00 Incl. btw
€19,01 Excl. btw
Beschikbaar
Vismes Jive set/3
€30,00 Incl. btw
€24,79 Excl. btw
Beschikbaar
Koffielepel Jive set/6
€40,00 Incl. btw
€33,06 Excl. btw
Beschikbaar
Koffielepel Jive
€7,00 Incl. btw
€5,79 Excl. btw
Beschikbaar

Jive, kwaliteitsbestek van Keltum

Jive is een zeer strak model uitgevoerd in hoogglans gepolijst 18/10 edelstaal. Door het strakke model van Keltum’s Jive steelt ze de aanblik van elke gedekte tafel, de strakke heften van het model monden dan ook uit in een statige aanblik.

Nooit geen stompe messen meer met Keltum

Keltum staat bekent om haar hoge kwaliteitsbestek in zowel edelstaal, verzilverd edelstaal, als zilver, dit komt niet alleen vanwege de zeer nette afwerking van Keltum, maar ook door messen te produceren met een zogenaamd holheft. Een holheft houdt in dat het heft en het lemmet apart van elkaar geproduceerd zijn en later in elkaar zijn gezet. Zoals gebruikelijk bij het meeste tafelbestek word er één soort staal gebruikt maar Keltum gebruikt er meerdere. Keltum gebruikt voor het heft van het mes het hoogwaardige 18/10 edelstaal en voor het lemmet van het mes gebruiken ze het speciale lemmetstaal, lemmetstaal is geproduceerd uit een sterkere staalsoort, waardoor het mes langer scherp blijft en scherper is te maken dan messen met een zogenaamd monobloc heft. Hierdoor probeert Keltum zich te onderscheiden van andere bestekfabrikanten.

Keltum ’s eeuwenoude historie

Keltum vind haar ontstaan bij de Koninklijke Van Kempen en Begeer, waar zij heden ten dage nog steeds onder valt. Koninklijke van Kempen en Begeer word gekenmerkt door het oude vakmanschap, maar ook door haar vooruitstrevende moderniserende productietechnieken. De basis van het bedrijf werd gelegd in 1777 door de oprichter Johannes Mattheüs van Kempen die in dat jaar in de leer ging om zilversmid te worden, vanaf 1789 werd hij opgenomen in het gilde waarnaar hij zijn eigen meestersteken mocht voeren. De start van het familiebedrijf werd geheel getekend toen ook zijn zonen voor het vak als zilversmid kozen. In juni 1858 opende het bedrijf haar nieuwe fabriek in Voorschoten waarnaar zij van koning Willem III het predicaat ‘Koninklijk’ ontvingen. Door de specialisten die het bedrijf in dienst had werd gerealiseerd dat zij gebruik konden gaan maken van de Engelse manier voor het maken van lepels en vorken. Na jaren van specialisatie was het bedrijf toen toe aan het exporteren van haar goederen, hierdoor ontstond een groot afzetgebied in Nederlands- Indië. In 1936 werd voor het eerst gebruik gemaakt van de naam Keltum, en tot op heden bieden Keltum en Koninlijke van Kempen en Begeer hoge kwaliteit bestek, gecreeërd door het combineren van modern design en eigentijdse productietechnieken.

Keltum “The art of dining”

Een diner is een uniek moment, dat altijd tot in de puntjes moet worden voorbereid, zo bied Keltum een goed assortiment karakteristieke tafelbestekken voor een zeer aantrekkelijke prijs en kwaliteit, om uw maaltijd tot een feest te laten zijn, want de kunst van het dineren zit hem echter in de details.

De uitvoering van Keltum’s bestek

Het bestek van Keltum en de Koninklijke Van Kempen en Begeer word op drie manieren vervaardigd, ten eerste uit hoogglans gepolijst 18/10 edelstaal, ten tweede uit verzilverd 18/10 edelstaal, en ten derde uit puur sterling zilver. De eerste manier van produceren is in het hoogglans gepolijste 18/10 edelstaal, dit houd in dat het staal 18% Chroom en 10% Nikkel bevat voor de stevigheid van het materiaal en om vlekken of roest op uw bestek te voorkomen. Echter het lemmet van de messen is niet vervaardigd uit 18/10 edelstaal maar uit lemmetstaal. De tweede manier van produceren is het verzilveren van het stalen bestek, dit gebeurt tegenwoordig alleen nog maar op basis 100, dit houd in dat voor het verzilveren van 12 lepels en vorken 100 gram puur zilver is gebruikt, echter ook hier zijn de meslemmeten uit apart staal vervaardigd. De derde uitvoering van Keltum ’s bestek is in puur zilver, dit word alleen nog gedaan in de traditionele modellen: Haags Lofje, Hollands Glad en Prinses, deze bestekken worden vervaardigd uit het van hoge kwaliteit zijnde eerste gehalte sterling zilver, echter ook hier zijn de meslemmeten vervaardigd uit het sterke lemmetstaal.