Over ons

van 't Ende VOF
Dorpsstraat 12/14
NL-7683BJ Den Ham
Tel.: +31 (0) 546 67 14 44
E-mail: [email protected]
KVK: 05023895
BTW-nr.: NL007355828B01

 

De geschiedenis van ons bedrijf in het kort;

Op de locatie waar nu onze winkel gevestigd is begon in 1869 Gerrit Hendrik Lammers een koperslagerij annex winkel. Mijn opa Johannes Remmink kocht in 1930 de winkel van zijn oom en tante, sinds deze tijd werden er voornamelijk huishoudelijke artikelen en rond Sinterklaas speelgoed verkocht. In 1970 namen mijn vader en moeder, Derk van 't Ende en Jannie Remmink de winkel over, tussen 1971 en 1974 werd de winkel 2x verbouwd en 10x zo groot, ook trad men toe tot de Topgroep huishoudformule en de Wigwam speelgoedformule.

Vanaf 1994 runnen Barteld en Gerdien van 't Ende de winkel, in datzelfde jaar is het naastgelegen pand, de voormalige kapsalon Zandbergen bij de winkel aangetrokken. Het verkoopvloeroppervlak komt dan boven de 550m2 en het magazijn op 250m2, tevens wordt een ruime parkeerplaats achter de winkel aangelegd.

In 1998 wordt na het faillisement van de groothandel Geertjes, het bedrijf achter de Topgroep huishoudformule, toegetreden tot de Spectra huishoudformule van de inkoopsamenwerking Inkoopkombinatie Holland. 

In 2002 wordt de speelgoedformule Wigwam ingeruild voor Top1Toys en in 2006 wordt de winkel totaal vernieuwd. In dat jaar wordt de huishoudformule Spectra ingeruild voor de huishoudformule Marskramer. Om ons te kunnen onderscheiden ten opzichte van andere Marskramer winkels wordt de formule Kook&Eet gestart, onder deze formule worden de artikelen ondergebracht die niet onder de Marskramer formule thuishoren.

In 2010 wordt gestart met de webwinkel van 't Ende Kook&Eet, in deze webwinkel worden artikelen verkocht van merken als Brabantia, BK, Gero, Lagostina etc. De bedoeling is om alle producten en merken die wij onder de vlag van Kook&Eet verkopen op deze site te presenteren. De producten die wij onder de vlag Kook&Eet verkopen zijn doorgaans niet verkrijgbaar in een Marskramer winkel.

Een jaar later wordt gestart met de twee webwinkels van 't Ende Huishoud en van 't Ende Speelgoed. Met de start van deze webwinkels wordt het mogelijk het gehele assortiment, ook de artikelen die niet onder de vlag Kook&Eet vallen, online te presenteren en aan te bieden.

In 2013 is het tijd voor een nieuwe webshop met een breder assortiment, die voldoet aan de huidige normen, voorzien van alle gangbare betaalsystemen en verzendmogelijkheden naar alle Nederlands- en Duitstalige landen. Met de komst van deze webshop, worden de drie losstaande webwinkels samengevoegd tot één nieuwe complete webshop, onder de naam vantende.nl.

In 2017 wordt afscheid genomen van het speelgoed assortiment, om meer ruimte te creeëren voor het inpakken van pakketten en te kunnen concentreren op een goed en degelijk huishoudelijk en kookgerelateerd assortiment.

In 2019 wordt afscheid genomen van de Marskramer huishoudformule, en wordt begonnen met het upgraden van het assortiment. Er wordt meer en meer gekozen voor echte huishoudelijke artikelen en artikelen die worden gebruikt in de keuken, hierdoor wordt afscheid genomen van de Lampen en Schoonmaakmiddelen.

In 2023 is het tijd voor weer een nieuwe webshop, gemoderniseerd en aangepast aan de normen van de huidige tijd. Daarnaast wordt hiermee de webshop gekoppeld aan het voorraadsysteem, om te kunnen zorgdragen voor een realtime voorraad op de webshop.