opc_loader
Retourgarantie

Uw artikel retour sturen? Klik hier voor meer informatie

Filters
€ 7
€ 80
Merken
Voorraad

  Braadslee

  Een braadslee wordt gebruikt om vlees in te braden. Eten kunt u in een braadpan of een braadslee braden, een braadpan is ontworpen voor een kookstel en de braadslee is gemaakt om eten in de oven te bereiden. Bij het braden van vlees brandt u eerst de buitenkant van het vlees aan, waarna het vlees langzaam van binnen wordt gegaard.

  Artikel 1 tot 23 (van de 23 artikelen). Resultaat:1
  Artikel 1 tot 23 (van de 23 artikelen). Resultaat:1

  Braadslee of ovenschaal

  Het verschil tussen een braadslee en ovenschaal is dat een ovenschaal meestal van glas of aardewerk is gemaakt en geen rooster of deksel bevat. Een ovenschaal is over het algemeen kleiner dan een braadslee. Een braadslede is gemaakt van metaal of gietijzer. U kunt een ovenschaal gebruiken wanneer u geen braadslee heeft, maar wanneer u vaak vlees braadt, is het toch aan te raden om een goede braadslee aan te schaffen.

  Welke materialen zijn er?

  U kunt een braadslee van gietijzer, aluminium, RVS of staal kopen.

  • Een gietijzeren braadslee is robuust en relatief zwaar. Het voordeel is wel dat deze pan warmte het beste vast kan houden. Een nadeel is dat u deze beter niet in de vaatwasser kunt wassen omdat hij gevoelig is voor krassen.
  • Een aluminium braadslee is licht van gewicht en daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Doordat de wanden dun zijn, warmt het eten snel op, maar koelt ook weer snel af. Een braadslee van aluminium is relatief goedkoop en kan wel in de vaatwasser.
  • Een braadslede van RVS is vergelijkbaar aan de braadslee van aluminium. Hij is relatief goedkoop, licht van gewicht en warmt uw eten snel op.
  • Stalen braadsledes zijn lichter dan een van gietijzer en zijn voorzien van een emaille laag. Deze laag beschermt de braadslee tegen krassen. Ondanks dat het advies is om deze braadslee met de hand te wassen, kan het geen kwaad om hem zo nu en dan in de vaatwasser te doen.

  Rooster

  Vaak worden braadsledes zonder rooster geleverd. Maar wanneer u krokant vlees op tafel wilt zetten is een rooster wel handig. U kunt vlees ook gewoon in de oven roosteren, het voordeel van een braadslee met rooster is dat het uitlopende vet zo wordt opgevangen.

  Deksel

  U gebruikt een deksel op een braadslee om vlees langzaam te garen, hierdoor ontsnapt er geen vocht en droogt uw vlees niet uit. Tijdens het garen van vlees kunt u hier water en kruiden of bouillon aan toevoegen om het vlees extra smaakvol te maken. Aan het einde van het gaarproces kunt u de deksel van de braadslee afhalen, om de buitenkant krokant te maken. Een deksel is ook handig wanneer u eten over heeft en deze gemakkelijk in de braadpan in de koelkast wil zetten.

  Online bestellen

  Om een braadslee te kopen, heeft u drie gegevens nodig. Welk materiaal heeft de voorkeur? Welke grootte wilt u en past er in uw oven? En, heeft u een rooster en/of deksel nodig? Aan de hand van deze gegevens kunt u gemakkelijk een van onze braadsledes uitzoeken. Heeft u vragen over de keuze van de juiste braadslee? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice door een e-mail te sturen naar klantenservice@vantende.nl