Launch Fissler Essential koekenpannen

 

Geroosterde Maiskip met Spinazie-Roomkaas Vulling en Ajvar Aardappelpuree

Geroosterde maiskip met spinazie-roomkaas vulling en ajvar aardappelpuree

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 kipfilets van maiskip, zonder bot (elk ongeveer 180g)
  • 500g babyspinazie
  • 300g roomkaas
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel geklaarde boter
  • 600g aardappelen (voornamelijk vastkokend)
  • 100ml warme melk
  • 60g boter in vlokken
  • 4 eetlepels milde Ajvar
  • 2 eetlepels gehakte zwarte olijven
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (geraspt)
  • 400ml groentebouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel maïzena

Bereidingswijze

  1. Snijd een opening in de zijkant van de kipfilets, vouw open en breng op smaak met zout en peper.
  2. Was de spinazie, schud droog en verwarm kort in een pan tot deze slinkt. Knijp vervolgens uit en meng in een kom met roomkaas en paneermeel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de vulling gelijkmatig over de openingen, vouw dicht en zet vast met een houten prikker.
  4. Bak de kipfilets in een hete pan met geklaarde boter 3-4 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en laat ze verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende tien minuten.
  5. Schil en was ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook afgedekt in gezouten water gedurende 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet vervolgens het water af en stamp de aardappelen grof. Meng daarna de warme melk, botervlokken, Ajvar, olijven en kruiden erdoor en breng op smaak.
  6. Breng voor de saus de groentebouillon, tomatenpuree en sojasaus aan de kook, bind met maïzena en breng op smaak.
  7. Snijd de kipfilets in plakjes en serveer op een bord met aardappelpuree en saus.