Wok RVS 7 laags 36cm Apollo Demeyere

229,00 Incl. btw€189,26 Excl. btw Op voorraad
  • Veilig achteraf betalen, tot 14 dagen na aankoop
  • Gratis verzending vanaf €60,=
  • Eenvoudig retour, 30 dagen bedenktijd
  • Afhalen in onze winkel in Den Ham is mogelijk
  • Meer dan 8.000 producten
  • Vragen? Onze klantenservice helpt u graag

Specificaties

Merk:
Demeyere
Artikelnummer:
943106
EAN:
5412191549360
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
1-3 werkdagen

Informatie

Wok RVS 7 laags 36cm Demeyere

Klik hier voor de volledige collectie van Demeyere Apollo 7.

Klik hier voor de volledige collectie Wokpannen

Wokken

De Chinese keuken wordt door velen als de beste in de wereld beschouwd. Het is zeker de oudste en een volwaardige en verfijnde keuken met een traditie van meer dan 3000 jaar. De voorbereiding van het voedsel is zeer belangrijk en het koken zelf gebeurt zeer snel en met weinig vocht. Het resultaat is erg voedzaam en heel smakelijk. Het zeer snel omdraaien en roeren van de ingrediënten in een weinig olie in een zeer heet recipiënt noemt men in het Nederlands “roerbakken”, in het Engels “stir-frying” en in het Chinees de “chao” of “chow” methode. Deze methode wordt gebruikt voor het bereiden van groenten, vlees, gevogelte en vis. 

De wok is een relatief dunne, halfronde pan van 25 tot 40 cm diameter. Het wordt gebruikt in alle oosterse landen. Soms noemt men hem ook "karachi","kuali" of ook nog "wajan". Meestal is hij vervaardigd uit staal, aluminium, gietijzer of gietaluminium (met of zonder antikleeflaag), soms ook uit roestvrij staal. Al deze materialen geven min of meer goede resultaten, maar vertonen toch één of meerdere nadelen.

De moderne wok van Demeyere werd ontworpen om af te rekenen met al de nadelen van de andere materialen en toch optimaal te voldoen aan wat van een ideale wok verwacht wordt. We overlopen hieronder even de voordelen van deze ideale wok:

Meerlagenmateriaal tot aan de rand

Voor de wok gebruikt Demeyere de 7ply-meerlagentechnologie: het gebruik van 2,3 mm dik gelaagd materiaal met een warmtegeleidende kern van aluminiumlagen en roestvrijstaal aan de binnen- en buitenkant van de wok is ideaal. De wok wordt zeer heet in het midden en wordt naar de randen toe geleidelijk koeler, maar toch nog heet genoeg om de omgespatelde ingrediënten verder te garen.

Geen antikleeflaag nodig

Door het gebruik van de 7Ply-meerlagentechnologie en de juiste materiaaldikte is de warmteverdeling optimaal en de kans op aanbakken minimaal. Een antikleeflaag is dus niet nodig en men kan dus bijgevolg zonder probleem met scherpe voorwerpen snijden, roeren of omspatelen.