opc_loader

Friteuse koude zone 3l 2200W zwart

Artikelnr: GF431B
(Prijs excl. btw) 30,57
36,99

Webwinkel Keurmerk

Gratis verzending vanaf €60,-
30 dagen bedenktijd en eenvoudig retourneren
Ophalen in onze winkel in Den Ham is mogelijk
Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na uw aankoop

Artikelnummers
EAN:
8712876094022
Levertijden
Levertijd:
Levertijd 1 tot 3 werkdagen
Beschrijving

Friteuse koude zone 3l 2200W zwart

Deze frituur heeft een inhoud van 3 Liter en een metalen behuizing. De frituur kan voledig gedemonteerd worden en alle onderdelen, met uitzondering van het verwarmingselement, kunnen gewoon in de vaatwasser gereinigd worden. De temperatuur is door middel van een draaiknop regelbaar tot een maximum van 190oC. Door de koude zone gaat het vet langer mee. Ook is door middel van een indicatielampje zichtbaar wanneer de frituur in werking is. De frituur is geschikt voor ongeveer 500 gram patat.

Extra informatie
  • Voor het bakken van verse frietjes kies je best voor een grote bloemige aardappel (vb. Bintje, Agria, Santé, Victoria, Astrix, Fontane, Markies, Ramos,;..)
  • Kies een goede kwaliteit frituurolie. Met een FRITEL friteuse met Turbo SF" Systeem mag u ook frituren met frituurvet.
  • Laat het mandje met frietjes NOOIT boven de friteuse hangen na de bakbeurt, anders worden de frietjes slap.
  • Bak NOOIT twee verschillende producten in dezelfde bakbeurt. Dus geen frietjes en kroketjes bij elkaar.
  • Ververs de olie (of het vet) na ongeveer tien bakbeurten.
  • Vul het mandje MAXIMAAL tot 2/3. Grotere porties geven een minder krokant resultaat.
  • Als u diepvriesfrietjes bakt, zorg er dan voor dat er GEEN ijs in de olie terecht komt. Schudt eerst het ijs van de frietjes af.
  • Kies om te frituren bij voorkeur plantaardige frituurolie, zoals arachideolie, koolzaadolie, maïsolie of zonnebloemolie. Oliën rijk aan verzadigde vetzuren zijn minder geschikt (ook al zijn ze bestand tegen hoge temperaturen).
  • Zowel voor de smaak als voor de gezondheid moet frituurvet regelmatig ververst worden. Het is tijd voor verse olie wanneer het vet donkerder en stroperig wordt en wanneer het sterk begint te ruiken. (gemiddeld na 8 tot 10 bakbeurten).
  • Bij het bereiden van verse frietjes is het belangrijk dat alle frietjes ongeveer dezelfde grootte hebben.
  • Bij het bereiden van verse frietjes, de frieten goed in koud water afspoelen om overtollig zetmeel te verwijderen (anders plakken de frietjes aan elkaar en bakken ze niet goed). Droog de frietjes goed af met een keukenhanddoek.
  • Doe na het bakken de frietjes in een kom met keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
  • Laat frietjes tussen 2 bakbeurten nooit in de korf boven de olie hangen, dan worden ze slap.
  • Als frietjes aan de oppervlakte drijven zijn ze gebakken.
  • Bij het bakken van diepvriesfrietjes, dienen alle ijsresten van de frietjes ontdaan te worden om gevaarlijke spatten te voorkomen.
  • Kroketten hoeven niet voorgebakken te worden. Als ze aan de oppervlakte drijven zijn ze klaar.
  • -Voeg nooit zout of kruiden toe voor of tijdens het frituren
  • Klap de korfgreep pas terug dicht wanneer de olie volledig is afgekoeld (om smelten te voorkomen).
  • Vlees, kruiden, paneermeel,... zijn allemaal ingrediënten die de olie vervuilen. In dat geval dien je sneller het vet of de olie te vervangen.
  • Om geuren en smaakoverdracht te verminderen kan je na het bakken van geuraflatende ingrediënten een snee brood bakken. Deze absorbeert een groot deel van de geuren en de smaken die in de olie zouden kunnen achtergebleven zijn met een vorige bakbeurt. Je kan hiervoor ook een ajuin in schijven snijden en frituren, deze trekt dan smaken en geuren aan evenals overgebleven restjes die blijven drijven (bijvoorbeeld bij het bakken van vis in bloem, de ajuin neemt de geur en de smaak van de vis op en trekt de drijvende bloem aan).
  • Versgesneden frietjes kunnen niet ingevroren worden, maar versgesneden frietjes die reeds zijn voorgebakken op 150°C kunnen wel ingevroren worden.
  • Als je de friet na het voorbakken kan platknijpen is de friet klaar voor het afbakken. Best laat je tussen het voorbakken en afbakken de frietjes wat afkoelen.
  • Als het frituurvet begint te schuimen is het aan vervanging toe.
  • Na het bakken van kroketten is het aangeraden om het vet te filteren. Zoniet zullen er bij de volgende bakbeurt kleine stukjes paneermeel aan de frietjes blijven kleven
Beoordelingen ()
Friteuse koude zone 3l 2200W zwart heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Friteuse koude zone 3l 2200W zwart


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items