opc_loader
Retourgarantie

Uw artikel retour sturen? Klik hier voor meer informatie

Filters
€ 8
€ 15
Merken
Voorraad

  Zenker GreenVision

  Inovatieve antiaanbaklaag, Efficiënt gebruik van hulpbronnen, Gegarandeerd klimaatneutraal, 5 jaar garantie

  Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1
  Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1

  De Collectie Green Vision van Zenker

  Innovatieve antiaanbaklaag
  De coating met onder andere carnaubawas voldoet aan ILAG Maximizing Green. Optimale antiaanbakeigenschappen zijn uiteraard gegarandeerd. Momenteel kan de coating van de bakvormen tot 5% vervangen door carnaubawas. Wij werken aan een geleidelijke verhoging van dit percentage.

  Gegarandeerd klimaatneutraal
  Alle emissies die door de productie onvermijdelijk worden veroorzaakt, worden gecompenseerd door de ondersteuning van diverse klimaatprojecten. De producten en de hele waardeketen zijn daardoor klimaatneutraal.

  Efficiënt gebruik van hulpbronnen
  De benodigde was wordt uit de bladeren van de carnaubapalm gewonnen. Deze zijn hernieuwbaar en kunnen na de oogst nog worden gebruikt, bijvoorbeeld voor weefsels of dakbedekkingen.

  Fair trade
  De plantages waar de carnaubawas wordt geoogst, zijn IBD-gecertificeerd. Dit certificaat bewijst dat de was wordt geoogst met inachtneming van de sociale normen en onder ecologisch correcte arbeidsomstandigheden.

  Voor een verantwoord bosbeheer
  FSC® staat voor ‘Forest Stewardship Council®’. Het is een internationaal certificeringssysteem voor duurzamer bosbeheer. Het hout en papier van keukengerei en verpakkingen met het FSC®-label is afkomstig uit bossen die op een verantwoorde wijze worden beheerd.

  50 Sustainability & Climate Leaders
  Zenker is een merk van Fackelmann – en maakt dus deel uit van de 50 Climate Leaders. Het initiatief heeft zich ten doel gesteld de aandacht te vestigen op bedrijven die zich inzetten voor duurzaam ondernemen en klimaatbescherming. De Climate Leaders worden gesteund door de VN.

  Het productieproces

  Carnaubawas is de hardste was die wereldwijd in de natuur voorkomt. Daardoor is het een van de weinige hernieuwbare grondstoffen die bestand zijn tegen de temperaturen die nodig zijn voor de productie van de bakvormen. De was is bovendien vegan en heeft uitstekende antiaanbakeigenschappen.

  De carnaubawas wordt gewonnen uit IBD-gecertificeerde plantages in Brazilië. Voor de export van onze grondstoffen doen wij een beroep op leveranciers die het ‘Fair for Life’-certificaat hebben gekregen. Ook onze leveranciers in Duitsland, bij wie onze kleurpigmenten worden geproduceerd, beschikken over het ‘Fair for Life’-certificaat.

  Vervolgens wordt de coating geproduceerd en op het ruwe materiaal aangebracht.

  Daarna wordt het eindproduct vervaardigd bij ons in Aichach. De bakvormen zijn dan voltooid en klaar voor de verkoop.

  De hoeveelheid CO2 die tijdens de productie wordt uitgestoten, compenseren wij door te investeren in drie geselecteerde klimaatprojecten.