opc_loader
i.v.m. drukte door het Corona-virus, is het mogelijk dat levering van uw order 1 à 2 dagen later plaatsvindt dan aangegeven! Wilt u uw order graag met spoed ontvangen stuur ons dan een WhatsApp bericht: 0682392084 of een mail: klantenservice@vantende.nl

Hetelucht friteuse 5L 1700W rvs Inventum

Artikelnr: GF500HLD
(Prijs excl. btw) 73,55
129,00 89,00 U bespaart: 31%
Webwinkel Keurmerk

Gratis verzending vanaf €50,-
30 dagen bedenktijd en eenvoudig retourneren
Ophalen in onze winkel in Den Ham is mogelijk
Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na uw aankoop

Artikelnummers
EAN:
8712876105056
Levertijden
Levertijd:
Levertijd 1 tot 3 werkdagen
Verzendmethode
PostNL (Verzend-Behandelings kosten):
0,00
Beschrijving

Hetelucht friteuse 5L 1700W rvs Inventum

Voor het gezonde frituren moet u een airfryer hebben, maar behalve voor het maken van patat kan een airfryer veel meer. Het is eigenlijk gewoon een kleine oven, dus zelf afbak broodjes kunnen gemaakt worden in de airfryer. Naast frituren is de hetelucht oven ook geschikt voor grillen, roosteren en bakken. 

De mand heeft een inhoud van 5 Liter, hier kan een maximum van 2000 gram patat in, voor de beste resultaten word echter 1000 gram patat aangeraden. Door de makkelijke druktoetsen is de temperatuur en baktijd simpel in te stellen. De hetelucht oven heeft zelfs 8 voorgeprogrammeerde standen voor het optimaal breiden van de aangegeven producten. Wanneer het apparaat in werking is word er op het display de temperatuur en de resterende baktijd weergegeven.
De temperatuur kan ingesteld worden van 80oC tot 200oC.

De pan en de frituurmand zijn vaatwasserbestendig.

Extra informatie
  • Voor het bakken van verse frietjes kies je best voor een grote bloemige aardappel (vb. Bintje, Agria, Santé, Victoria, Astrix, Fontane, Markies, Ramos,;..)
  • Kies een goede kwaliteit frituurolie. Met een FRITEL friteuse met Turbo SF" Systeem mag u ook frituren met frituurvet.
  • Laat het mandje met frietjes NOOIT boven de friteuse hangen na de bakbeurt, anders worden de frietjes slap.
  • Bak NOOIT twee verschillende producten in dezelfde bakbeurt. Dus geen frietjes en kroketjes bij elkaar.
  • Ververs de olie (of het vet) na ongeveer tien bakbeurten.
  • Vul het mandje MAXIMAAL tot 2/3. Grotere porties geven een minder krokant resultaat.
  • Als u diepvriesfrietjes bakt, zorg er dan voor dat er GEEN ijs in de olie terecht komt. Schudt eerst het ijs van de frietjes af.
  • Kies om te frituren bij voorkeur plantaardige frituurolie, zoals arachideolie, koolzaadolie, maïsolie of zonnebloemolie. Oliën rijk aan verzadigde vetzuren zijn minder geschikt (ook al zijn ze bestand tegen hoge temperaturen).
  • Zowel voor de smaak als voor de gezondheid moet frituurvet regelmatig ververst worden. Het is tijd voor verse olie wanneer het vet donkerder en stroperig wordt en wanneer het sterk begint te ruiken. (gemiddeld na 8 tot 10 bakbeurten).
  • Bij het bereiden van verse frietjes is het belangrijk dat alle frietjes ongeveer dezelfde grootte hebben.
  • Bij het bereiden van verse frietjes, de frieten goed in koud water afspoelen om overtollig zetmeel te verwijderen (anders plakken de frietjes aan elkaar en bakken ze niet goed). Droog de frietjes goed af met een keukenhanddoek.
  • Doe na het bakken de frietjes in een kom met keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
  • Laat frietjes tussen 2 bakbeurten nooit in de korf boven de olie hangen, dan worden ze slap.
  • Als frietjes aan de oppervlakte drijven zijn ze gebakken.
  • Bij het bakken van diepvriesfrietjes, dienen alle ijsresten van de frietjes ontdaan te worden om gevaarlijke spatten te voorkomen.
  • Kroketten hoeven niet voorgebakken te worden. Als ze aan de oppervlakte drijven zijn ze klaar.
  • -Voeg nooit zout of kruiden toe voor of tijdens het frituren
  • Klap de korfgreep pas terug dicht wanneer de olie volledig is afgekoeld (om smelten te voorkomen).
  • Vlees, kruiden, paneermeel,... zijn allemaal ingrediënten die de olie vervuilen. In dat geval dien je sneller het vet of de olie te vervangen.
  • Om geuren en smaakoverdracht te verminderen kan je na het bakken van geuraflatende ingrediënten een snee brood bakken. Deze absorbeert een groot deel van de geuren en de smaken die in de olie zouden kunnen achtergebleven zijn met een vorige bakbeurt. Je kan hiervoor ook een ajuin in schijven snijden en frituren, deze trekt dan smaken en geuren aan evenals overgebleven restjes die blijven drijven (bijvoorbeeld bij het bakken van vis in bloem, de ajuin neemt de geur en de smaak van de vis op en trekt de drijvende bloem aan).
  • Versgesneden frietjes kunnen niet ingevroren worden, maar versgesneden frietjes die reeds zijn voorgebakken op 150°C kunnen wel ingevroren worden.
  • Als je de friet na het voorbakken kan platknijpen is de friet klaar voor het afbakken. Best laat je tussen het voorbakken en afbakken de frietjes wat afkoelen.
  • Als het frituurvet begint te schuimen is het aan vervanging toe.
  • Na het bakken van kroketten is het aangeraden om het vet te filteren. Zoniet zullen er bij de volgende bakbeurt kleine stukjes paneermeel aan de frietjes blijven kleven
Beoordelingen (0)
Hetelucht friteuse 5L 1700W rvs Inventum heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

PostNL locaties in België

Zendingen naar PostNL locaties in België.
Nieuwe maatregelen van de Belgische regering hebben tot gevolg dat een deel van de PostNL locaties in België gesloten is. Dit betekent dat een deel van de zendingen niet kan worden bezorgd. Lees hier over de gevolgen van de maatregelen.

bezorgkosten

Nederland:

  • Tot €20.- : €5,99

  • €20.- tot €50.- : €3,99

  • Boven de €50.- : GRATIS

België en Duitsland:

  • tot €100.- : 6,99

  • Boven de €100.- : GRATIS

Webwinkelkeur
Winkelwagen
Merken

Voor al onze merken/fabrikanten klikt u hier.

Top 3 Verkocht
Laatst bekeken items